Asian Shorthair Kedi Irkı ve Özellikleri

Asian Shorthair Kedi Irkı ve Özellikleri

Asian Shorthair kedi ırkı melez bir ırkdır. Lilac Burmese kedi ırkı ile Chinchilla Persian kedi ırkının çiftleşmesi sonucu oluşan bir kedi ırkıdır. Diğer bir iddaa da Bombay, Burmilla ve Tiffanie kedi ırklarının soylarından da olabilir.

Asya Shorthair kedileri arkadaş canlısı ve meraklıdır. Arkadaş canlısı olmaları harika bir evcil hayvan özelliği taşımaktadırlar. Ancak bu kediciklerden birini eve getirmeden önce, bütün gün yalnız bırakıldıklarında iyi olmadıklarını bilin. Çünkü her zaman kedimiz insanlarının yanında olmak istiyorlar. Kanepede ya da mutfakta ya da evin herhangi bir yerinde başka bir işlek yerde dolaşan insanlarla kucaklaşmaktan ve uyuklamaktan mutlular.

Asian Shorthair kedisi oldukça sesli bir yapısı vardır. Bu yüzden kedinizle sevimli kedi sohbetlerine hazırlıklı olmakta fayda var. Bununla birlikte seslilik apartman gibi yerlerde sizlere dezavantaj sağlayabilir. Asya kedisi diğer bir özelliği ise zeki ve aktif kedilerdir. Uygun oyun seansları yapmanız ve etrafta olmadığınız zamanlar için akıllı oyuncaklar ve kedi mobilyaları sağlamanız gerektiğini unutmayınız. Tüm bunlarla beraber Asian Shorthair kedisinin arkadaşa ihtiyacı vardır. Bu yüzden sizin veya evinizin üyeleri en azından bir olmalı ya da farklı bir kedi sahiplenmeniz gerekebilir.

Asian Shorthair Kedi Irkının Tarihi

Asian Shorthair kedi ırkı, 1981 yılında Lilac Burmese kedi ırkı ile Chinchilla Persian kedi ırkının kazara ya da bilinçli olarak çiftleşmesi sonucu oluşan melez bir ırktır. Bu melezleme İngiltere ‘de olduğu teyit edilmiştir. 2003 yılında Cat Fancy Yönetim Konseyi (GCCF) tarafından resmen tanındı. Tanındıktan sonra şampiyonluk statüsü kazandı.

Asya Shorthair Irkının Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
13-15Orta9-1610-12 inçGreat Britain

VÜCUT
Asian Shorthair
 kedileri orta büyüklüktedir. Üzerinde neredeyse hiç yağ olmayan kompakt ve kaslı bir vücuda sahiptirler. 

KAFA
Kedimizin başı herhangi bir düz alan olmaksızın yuvarlaktır. Tam görünümlü, sevimli yüzleri vardır.

KULAKLAR
Kulakları normal bir yapıya sahiptir.

GÖZLER
Gözleri yuvarlak ve geniş gözleri vardır. Göz rengi genellikle sarıdır.

BACAKLAR VE PENÇELER
Bacakları ince ve yuvarlaktır.

KUYRUK
Kuyruk orta uzunlukta bir kuyruğu vardır.

TÜY YAPILARI
Kürk hem uzun hem de kısa yapılı olarak görebilirsiniz.

RENK
Asian Shorthair, benekli, tekir, duman ve işaretli gibi çok çeşitli desen ve renklerde gelen bir ırktır. Ancak siyah veya beyaz gibi tek renkli de olabilirler.

Asian Shorthair Irkın Bakım Gereksinimleri

Asian Shorthair kedinizi fırçalayarak ona bağlanabilir. Doğal olarak oluşan yağları kürkün her tarafına yayarak onun pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini ve hissetmesini sağlayabilirsiniz. 

Düzenli banyo yapmak ölü tüyleri gidermeye yardımcı olur. Asya Shorthair’i yavru kedi iken banyo yapmayı alıştırırsanız ve bunu hoş bir deneyim haline getirirseniz, muhtemelen banyo yapmayı kabul edecektir. 

Asian Shorthair ‘ın ihtiyaç duyduğu diğer bakım genellikle haftada bir olmak kaydıyla düzenli olarak tırnak kesimidir. Genel sağlık ve ferah nefes için dişleri Veteriner Hekiminizin onayladığı evcil hayvan diş macunu ile sık sık fırçalama yapmanızdır. Bu aktiviteyi kabul etmesi için tırnak kesme ve diş fırçalamaya yavru kedi iken başlamak gerekmektedir. Düzenli olarak kulakları temizlenmelidir.

Olası Sağlık Sorunları

Asya kedileri genellikle sağlıklı olarak kabul edilmektedir. Bilinen, tesbit edilen genetik bir hastalığı yoktur. Ancak Lilac Burmese ve Chinchilla Persian ırkının karşılaştığı koşullara yatkın olabilirler. Her zaman olduğu gibi, kedinizin veteriner hekimi ile düzenli sağlık ziyaretleri planlamanız çok önemlidir.

Asian Shorthair kedi ırkının muzdarip olduğu daha yaygın sağlık sorunlarından bazıları şunlardır:

The Review

Asian Shorthair Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.6 Score

Asian Shorthair Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version