Armasal SEB

Armasal SEB

Armasal SEB

Armasal SEB

Enjeksiyonluk Emülsiyon
Veteriner Vitamin-Mineral

BİLEŞİMİ
1 mg Sodyum selenit, 60 mg Vitamin E, 40 mg Vitamin B1 içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Selenyum vücudun gerek duyduğu temel iz elementlerden biridir. Selenyum glutasyon peroksidazın yapısına girer. Glutasyon ve glutasyon peroksidaz sistemiyle, şekillenmiş olan peroksitlerin parçalanmasını hızlandırır. Normal gelişme ve döllenme için gereklidir. Evcil hayvanlardaki bir çok dejeneratif hastalığın önlenmesi ve sağaltımında kullanılır. Etkileri bir çok yönden vitamin E’ye benzer. Her iki madde birbirinin etkisini tamamlar.

Vitamin E yükseltgenmeyi engeller ve serbest oksijen gruplarını bağlayıp etkisizleştirir. Vücutta doymamış yağ asitlerinin yükseltgenmesini önler, biyolojik yarı ömürlerini uzatır böylece hücre zarı dayanıklılığı artar. Vitamin E, bağışıklık sistemini güçlendirir, bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnci artırır, vitamin A’nın emilme, depolanma ve kullanılmasını kolaylaştırır.

Vitamin B1 normal gelişimi sağlar, sindirim ve emilimi düzenler, karbonhidrat metabolizmasında ko-enzim olarak yer alır. Sinir sistemindeki işlev bozukluklarını önleyici etkisi vardır.

KULLANIM YERİ/ENDİKASYONLAR

Armasel-SEB Enjeksiyonluk Emülsiyon, selenyum, vitamin E ve vitamin B1 noksanlıklarının korunma ve tedavisinde kullanılır. Genç hayvanlarda besinsel kas distrofisi diye bilinen beyaz kas hastalığında, selenyum ve vitamin E’den yoksun rasyonla beslenen gebe hayvanların doğuracağı yavruların yetmezlik sendromlarının önlenmesinde, kaslarda beslenme yetersizliği sonucu gelişen zaafiyet ve atrofi durumlarında, konvülsiyon, paralysis gibi durumlarda asıl tedavinin yanında destekleyici , nakil stresleri, yeme isteğinin azalması, karaciğer nekrozisi, vitamin E ve selenyum noksanlığına bağlı infertilite, genç hayvanların gelişim bozukluğu durumlarında kullanılır.

Atlarda: Miyoglobinüri ve miyosit’de kullanılır.

Armasal SEB KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Gebe inek, at, koyun, keçi ile kuzu, oğlak, buzağı, tay, kedi ve köpeklerde deri altı ve kas içi yolla uygulanır.

Armasal SEB Pratik Doz Tablosu

Hayvan Türü Koruyucu Doz Sağaltıcı Doz
İnek, At (Gebeliğin 5. ayından sonra) 5-10 ml –
Koyun, Keçi (Gebeliğin 3. ayından sonra) 1-2 ml –
Kuzu, Oğlak (1-7 günlük) 0,25 ml 0,25-0,5 ml
Kuzu, Oğlak (7-30 günlük) 0,25-0,5 ml 0,5-1 ml
Kuzu, Oğlak (1 aydan büyük) 0,5-1,0 ml 1-2 ml
Kedi, Köpek – 0,1-1,0 ml

Sağaltım için tek doz yeterlidir. Gerek görüldüğünde bu dozlar iki haftada bir olmak üzere en fazla 4 defa tekrarlanabilir.
Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalayınız.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

20, 50 ve 100 ml’lik kahverengi flakonlarda/karton kutuda takdim edilmiştir.

Exit mobile version