Armakoksid

Armakoksid

Armakoksid

Armakoksid
Oral Çözelti
Veteriner Antikoksidiyal

BİLEŞİMİ
1 ml’de 25 mg Toltrazuril içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ

Armakoksid Oral Çözelti, kanatlı hayvanlarda toltrazuril’e duyarlı Eimeria türlerine karşı etkili antikoksidiyal formülasyondur. Eimeria türlerinin hücre içi formlarına etki etmesi, sağaltım sonrası hayvanlarda koksidiyoza karşı immunite oluşumunu sağlamaktadır. Eimeriaların bütün hücre içi gelişme dönemlerinde şizontların ve gametositlerin çoğalma dönemlerinde etkilidir. Toltrazuril Eimeria türlerinde hücre solunum zincirinde ve primidin sentezinde görev yapan bir takım enzimleri inhibe ederek etki eder.

Kanatlılarda en az %50 oranında emilir. Maksimum plazma konsantrasyonu 0,62 mcg/ml düzeyindedir. 24 saat sonra ise kanda saptanamayacak düzeylere geriler. Yüksek konsantrasyonlarda karaciğerde bulunur. Aktif madde kanatlılarda hızla metabolize olur. Toltrazuril sulfoksit ve toltrazuril sulfon başlıca metabolitleridir. Metabolitleri çoğunlukla dışkı ile atılır.

Armakoksid KULLANIM YERİ / ENDİKASYONLAR

Tavuk ve hindilerde koksidiyoz sağaltımı ve korunmasında kullanılır.
Tavuklarda:
Eimeria acervulina, Eimeria tenella, Eimeria necatrix, Eimeria brunetti, Eimeria maxima ve Eimeria mitis’ten kaynaklanan koksidiyoz tedavisi ve önlenmesinde kullanılmaktadır.
Hindilerde:
Eimeria adenoides, Eimeria meleagridis ve Eimeria meleagrimitis’in sebep olduğu koksidiyoz tedavisi ve önlenmesinde kullanılmaktadır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde,
Farmakolojik doz: 7 mg toltrazuril/kg canlı ağırlık/gün dozda içme suyuna ilave edilerek, oral yolla uygulanır.
Pratik doz: 1 lt Armakoksid Oral Çözelti, 1000 lt içme suyuna ilave edilerek (25 ppm oranında), oral yolla, 48 saat süreyle uygulanmalıdır.

Alternatif olarak;
Pratik doz:
3 lt Armakoksid Oral Çözelti, 1000 lt içme suyuna ilave edilerek (75 ppm oranında), oral yolla 8 saat süreyle uygulanmalı, 2 gün sonra aynı uygulama tekrar edilmelidir. Kalan sürede temiz içme suyu verilir.
Gerekirse 5 gün sonra uygulama aynen tekrar edilir.
Depo doldurulduktan sonra ilaç ilave edilmelidir.

TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ

100 ml’lik beyaz renkli polietilen kaplarda (bidonlarda)/karton kutuda, 500 ml ve 1000 ml’lik beyaz renkli polietilen kaplarda (bidonlarda) takdim edilmiştir.

Exit mobile version