Arabian Mau Kedi Irkı ve Özellikleri

Arabian Mau Kedi Irkı ve Özellikleri

Arabian Mau kedi ırkı doğal olarak oluşan bir kedidir. Yani insan müdahalesi olmadan oluşan bir kedi ırkıdır. Bu kediler enerjik, girişken ve eğlenceli olmalarıyla bilinir.

Arabian Mau dünyanın çöl bölgelerinden geliyor. Bunlar, aktif olan ve oyun seansları isteyen atletik ve sportif kedilerdir. Arkadaş canlısı ve güvenlidirler, bu nedenle hayatlarındaki insanlarla hızla bağ kurarlar. Yalnız dezavantaj olarak kesinlikle çok fazla ilgi istiyorlar. Etrafta her zaman etkileşim kurabilecekleri insanların olduğu bir aileyle yaşamaları gerçekten gerekiyor.

Her şeyden önce dediğimiz gibi son derece aktif ve atletik bir kedi ile yaşıyor olacaksınız. Bu amaçla, yaşam durumunuzun, kedinin etrafta koşabileceği kadar büyük olduğundan emin olmanız gerekir. Bir kedi ağacı ve diğer kedi mobilyaları ihtiyaç değil bu kedi ırkı için zorunluluktur.

Arabian Mau akıllı bir kedi türdür, bu nedenle kediyi zihinsel olarak tatmin etmek için etkileşimli oyuncakları ve akıllı besleyicileri de dahil etmek isteyeceksiniz. Arap Mau, enerjik bir kedi olmanın yanı sıra, evin etrafındaki aksiyonu takip etmek isteyecek girişken ve güvenen bir kedidir. Çocuklarınız varsa veya meşgul bir aileniz varsa bu harika. Arap Mau’nuz ilgi odağı olmayı da çok seviyor.

Uyarmak istediğim bir konu var kedi Irk, insanlarla birlikte olmaktan hoşlanırken, tüm öğleden sonra sizinle kucaklaşacak kucak kedileri olarak pek bir üne sahip değiller. Ancak bağımsız bir çizgiye sahip bir kedi arıyorsanız, anında Arap Mau kedi ırkına hasta olacaksınız.

Arabian Mau Irk Tarihi

Arap Mau, tüm doğal kedi ırklarının en eskilerinden biridir. Bu çöl kedisi, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere Arap Yarımadası’nda 1000 yıldan fazla süredir yaygın olmasına rağmen, ancak son zamanlarda gerçek bir ırk olarak kabul edildi. Bu da bu ırka yapılmış ayrı bir haksızlıktır. Dünyanın bu bölgelerine giderseniz, genellikle Arap Maus’larının sokak kedileri olarak yaşadığını, bağımsız olarak hayatta kaldığını ve çöller şehirlere dönüşürken bile çevrelerine uyum sağladığını göreceksiniz.

“Mau” aslında Mısır da “kedi” anlamına gelir. Bu kedicikler geceleri aktiftir. Çölün sıcak güneşinden kaçınmak için atalarının yaptığı gibi gündüz uyumayı tercih ederler.

2008’den itibaren Arabian Mau resmen Dünya Kedi Federasyonu tarafından tanındı.

Arabian Mau Kedisinin Fiziksel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
12-14Orta8168-10 inçArap Yarımadası Ülkeleri

VÜCUT
Arabian Mau
kedi ırkının vücut yapıları orta bir yapıya sahiptir.

KAFA
Baş yapıları sivri yapıya sahip olması avcı yeteneklerinin iyi olmasına olanak sağlamaktadır.

KULAKLAR
Kulakları büyük ve sivri görünüşe sahiptir.

GÖZLER
Gözleri normal yapıdadır.

BACAKLAR VE PENÇELER
Oval pençelere ve uzun bacaklara sahiptir.

KUYRUK
Kuyruk vücudun geri kalanına kıyasla orta uzunluktadır ve biraz uca doğru daralır.

TÜY YAPILARI
Kürk yumuşak lüks bir yapıya sahiptir. 

RENK
Bir dizi renkte olabilir, ancak siyah, beyaz ve kahverengi kombinasyonları genellikle tekir tarzı işaretlerle en yaygın olanıdır. 

Irkın Bakım Gereksinimleri

Arabian Mau kedinizi fırçalayarak ona bağlanabilir. Doğal olarak oluşan yağları kürkün her tarafına yayarak onun pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini ve hissetmesini sağlayabilirsiniz. 

Düzenli banyo yapmak ölü tüyleri gidermeye yardımcı olur. Arabian Mau’i yavru kedi iken banyo yapmayı alıştırırsanız ve bunu hoş bir deneyim haline getirirseniz, muhtemelen banyo yapmayı kabul edecektir. 

Arabian Mau ‘ın ihtiyaç duyduğu diğer bakım genellikle haftada bir olmak kaydıyla düzenli olarak tırnak kesimidir. Genel sağlık ve ferah nefes için dişleri Veteriner Hekiminizin onayladığı evcil hayvan diş macunu ile sık sık fırçalama yapmanızdır. Bu aktiviteyi kabul etmesi için tırnak kesme ve diş fırçalamaya yavru kedi iken başlamak gerekmektedir. Düzenli olarak kulakları temizlenmelidir.

Olası Sağlık Sorunları

Arap Maus’u genellikle sağlıklı kediler olarak kabul edilir. Bununla birlikte, kedinizin veterineri hekim ile düzenli sağlık ziyaretleri planlamanız önemlidir.

Arabian Mau ile ilişkili herhangi özgü sağlık problemi yoktur. Kedinizin sıkıntı veya acı içinde olabileceğine dair işaretlere daima dikkat edilmelidir.

The Review

Arabian Mau Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.7 Score

Arabian Mau Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version