American Ringtail Kedi Irkı ve Özellikleri

American Ringtail Kedi Irkı ve Özellikleri

American Ringtail kedi ırkı daha çok yeni olduğu için hala deneysel olarak kabul ediliyor, ancak çekici görünümü ve harika kişiliği nedeniyle gerçekten popüler bir kedi ırkı olarak kendine yer buldu diyebiliriz. Bu kediler diğer evcil hayvanlarla iyi geçinebilme karakterine sahiptirler. Bu özellik evcil hayvan sahipleri için tercih etmelerine neden olmakla beraber kediler harika aile hayvanları olmaktadır. Öyle ki kendileriyle konuşulmaya çalışıldığında onlara cevap vererek iletişim kurmaktan zevk alıyorlar.

American Ringtail kedileri çok sevecen, sempatik, arkadaş canlısı, sadıklar ama yabancıların yanında biraz utangaç olabiliyorlar. Çocuklarla harika iletişime sahiptirler ve genellikle ailenin belirli bir üyesine güçlü bir bağ ile bağlanmaya eğilimlidirler. Ayrıca meraklıdırlar ve keşfetmeyi severler. Çoğunlukla, akan suyu seyretmekten hoşlanırlar yalnız kötü bir huyu var yiyeceklerini daha sonra yemek için evin farklı yerlerine saklayabiliyorlar. Bu kötü huyu olarak kabul edeceğim içgüdüsel davranışı yabani köklerinden taşınabilecek “vahşi özellik” olarak kabul edilmektedir.

Tırmanmaktan, oynamaktan ve keşfetmekten hoşlandıkları için, sahiplerinin gün boyunca meşgul olabilmeleri için bol miktarda oyuncak, kedi ağacı gibi ihtiyaçları vardır ya da sizin onunla sürekli ilgilenmenize ;).

Tarihçesi

American Ringtail kedisi (Ringtail Sing-a-Ling olarak da bilinir), 1998’de Solomon adlı kurtarılmış bir kedi ile başlayan oldukça yeni bir deneysel diyebileceğimiz kedi ırkıdır. Susan Manley onu bulduğunda, hayatta kalabilmek için biberonla beslenmesi gereken 2 günlük yavru kedi imiş. Her geçen zaman içersinde büyüdükçe ve hatta 4 haftalıkken, kuyruğu sırtına doğru kıvrılmaya başladığını fark etmiş.

Susan Manley bunun patolojik bir durum olabilmesi ihtimaline karşın Solomon’u bir Veteriner Hekime muayene ettirdikten sonra, kuyruğunun kıvrılmasına neden olan altta yatan tıbbi bir sorun olmadığı anlaşılmış. Solomon gayet rahat olması hatta mutluluk gösterdiği zaman kuyruğunu sırtana doğru bükmesi ve istediği gibi hareket ettirmesi de klinik olarak olumlu görülmüş.

1999’da Susan, amacı bu kıvrılmış kuyruğu yeniden üretmek olan ve yaşadığı kuzey Kaliforniya mahallesindeki diğer vahşi kedilerde de belirttiği bir üreme programı başlatmış. Neden vahşi kediler ile bu şekilde deneme yaptığını aslında şahsen anlam veremedim. Daha bilindik ve kabul edilmiş ırkları deneyebilirdi.

2005 yılına kadar birkaç yetiştirici Susan Manley ile iletişime geçip ırkın devamı için beraber çalışmaya başladı. Kıvrılmış kuyruklu kediler, safkan ve Domestic Shorthair kedileri ile yetiştirildi. Ve aynı yıl, TICA olarak da bilinen Uluslararası Kedi Derneği, bu yeni türe “Sadece Kayıt” statüsü verdi.

American Ringtail Kedi Irkının Genel Özellikleri

ÖmrüUzunlukAğırlıkYükseklikMemleketi
15 – 20Orta +8-10715 inçABD

Amerikan Ringtail kedi ırkı normal bir kedi yapısına oranla daha büyük, uzun ve kaslıdır. Güçlü, esnek ve uzun bir sırtın yanı sıra ipeksi yumuşak bir kürke sahiptirler.

Göz rengi olarak da farklı göz renklerine sahiptirler.

Oynarken ve tırmanırken geniş bir alana yayılabilen uzun, perdeli ayak parmaklarına sahip orta büyüklükte pençelere sahiptirler.

Doğduğunda kuyruk düz bir yapıya sahip olmakla beraber, kedi büyüdükçe kuyruk arkaya doğru düzgün bir şekilde kıvrılmaya başlayacaktır. Özellikle dipte kaslı ve geniş olan kuyruk, birbiriyle kaynaşmamış iyi gelişmiş kemiklere sahiptir, bu nedenle tam bir hareket aralığına sahiptir ve hatta kedi onu açmak isterse düz tutulabilir. American Ringtails sahipleri de bu kedilerin kuyruklarını diğer kedilerden daha fazla kullandıklarını gözlemlemişlerdir. Örneğin, kuyruk, denge için kullanılmasının yanı sıra, bir kedi ağacından aşağı inerken onları yavaşlatmak veya yüksek hızlı bir kovalamaca sırasında yavaşlamak için kullanılabilir.

American Ringtail kedisi fiziksel olarak tüy renginin tüm desenleri görülmekle birlikte spesifik bir renk karakteri yoktur.

American Ringtail Kedi Irkının Bakım Gereksinimleri

Bu cins, kısa veya orta uzunlukta bir kürke sahip olabilir. Orta uzunlukta tüyleri olan kediler, muhtemelen haftada yaklaşık iki kez, düzenli bakım gerektirir. Ancak genel olarak, bu tür çok fazla tüy dökmez, bu nedenle haftada bir tımar etmek kürkün yumuşak, parlak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

American Ringtail kedisinin ihtiyaç duyduğu diğer bakım genellikle haftada bir olmak kaydıyla düzenli olarak tırnak kesimidir. Genel sağlık ve ferah nefes için dişleri Veteriner Hekiminizin onayladığı evcil hayvan diş macunu ile sık sık fırçalama yapmanızdır. Bu aktiviteyi kabul etmesi için tırnak kesme ve diş fırçalamaya yavru kedi iken başlamak gerekmektedir.

Olası Sağlık Sorunları

Zaten daha deneysel olarak kabul edilen bir kedi ırkı olduğu için üzerinde bilinen, görülen, genetik olarak tespit edilmiş bir hastalığı bildirilmemiştir.

The Review

American Ringtail Kedi Irkının Özellikleri ve Genel Bakış

3.4 Score

American Ringtail Kedi Irkı

Review Breakdown

  • Adapte Olma
  • Sevgi Düzeyi
  • Çocuk Dostu
  • Köpek Dostu
  • Hareketlilik
  • Bakım Kolaylığı
  • Sağlık Sorunları
  • Zeka Seviyesi
  • Tüylerin Dökülme Düzeyi
  • Sosyalleşme
  • Yabancı Dostu
  • Şakacılık
  • Sağlamlık
Exit mobile version