Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumu 10-12 Ocak 2020

Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumu 10 - 12 Ocak 2020

Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumu 10 - 12 Ocak 2020

Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumu 10 – 12 Ocak 2020

Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumuna Davet

Değerli Meslektaşlarımız,

2019 yılı Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz ve her yıl yaptığımız TuVECCA kongremiz bu yıl da bizleri bir araya getiren, yoğun katılımlı bir programla gerçekleşti.

Yıllar içinde düzenlediğimiz seminer, çalıştay ve kongrelerde edindiğimiz tecrübe ile bilginin, becerinin ve deneyimin artması için pratik ve teorik kursların ne kadar önemli bir hale geldiğini gördük.

Bizler 2020 yılında bir yeniliğe sizlerle beraber imza atmak istiyoruz. Ocak ayında Antalya’da bir araya getireceğimiz farklı konulardaki ve branşlardaki 8’in üzerindeki kurslar ile bir sempozyum yapmayı planlıyoruz. Sizlere 3 gün boyunca eksikliğini hissettiğiniz ve kendinizi geliştirmek istediğiniz kurslar ile kendi kurs programınızı oluşturacağınız bir program sunacağız.

Yoğunluğa ve yorgunluğa alışkın veteriner hekimlik ailesi olarak bilimsel ve teorik açıdan böylesine yoğun programda keyifli bir toplantı geçireceğimize inanıyoruz.

Tuvecca olarak bir yeniliğe daha beraberce imza atmak için sizleri Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumu” na bekliyoruz.

Saygılarımızla,

Cenk SÜER
Uzman Veteriner Hekim

Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumu Kurullar

Dernek Başkanı
Cenk SÜER

Dernek Başkan Yardımcısı
Olgun ASLAN

Üyeler
Volkan KILIÇ
Doğa ÖZKUL
Ufuk SAKARYA
Suat TÜKEL
Seralp UZUN

Konuşmacılar

Alexandru Tutunaru, DVM, PhD

Liège Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Belçika

Dr. Alexandru Tutunaru, 2008’de Bükreş Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonrasında Genel Cerrahi ve Anestezi Asistanı olarak Bükreş Veteriner Fakültesi’nde görev yapmaya başladı. 2012’den bu yana Anesteziyoloji ve Resüsitasyon Asistanı olarak Liège(Belçika) Veteriner Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

Doktora araştırmasını genel anestezi alanında tavşanlar üzerinde yapmıştır ve doktora derecesini 2013’te almıştır. 2017’de ECVAA (European College of Veterinary Anaesthesia & Analgesia)’da üç yıllık uzmanlık eğitimini bitirmiştir.

Dr. Tutunaru, bilimsel topluluğun aktif bir üyesidir ve ulusal ve uluslararası kongrelere konuşmacı olarak katılmıştır ve akademik hakemli dergilerde çok sayıda makale yayınlanmıştır.

Ana Nemec DVM, PhD, Dipl. AVDC, Dipl. EVDC, Asist. Prof.

Ljubljana Veteriner Fakültesi, Slovenya

Ana Nemec, Slovenya, Ljubljana, Slovenya Veteriner Fakültesi’nden 2004 yılında mezun oldu ve eğitimine Ljubljana Üniversitesi Biyomedikal alanında multi disipliner bir doktora programıyla devam etti. 2009 yılında doktora derecesini aldı. Ana, geniş kapsamlı klinik bilgilerle araştırmasını tamamlamak istedi ve ABD Kaliforniya-Davis Üniversitesi’nde Diş Hekimliği ve Ağız Cerrahisi’nde 3 yıllık ihtisas eğitimi için başvurdu.

2012 yılında ihtisas programının tamamlanmasının ardından, Ana, Ljubljana’daki Veteriner Fakültesi Küçük Hayvan Kliniği’ne geri döndü. Uzmanlık sınavını geçti ve 2013’te Amerikan Veteriner Diş Koleji’nden (AVDC) mezun olmaya hak kazandı ve aynı zamanda Avrupa Veteriner Diş Koleji’ne (EVDC) kabul edildi. Ana, Nisan 2018’de Slovenya’daki Hayvan Hastanesi Postojna’da ekibe katıldı.  Cerrahi, anesteziyoloji, oftalmoloji, veteriner diş hekimliği alanında Hırvatistan Zagreb Üniversitesi’nde yüksek lisans programında konuk öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Avrupa Veteriner Diş Hekimliği Derneği’nin üyesi ve eski saymanı, EVDC Sekreteri, AVDC Sertifika Komitesi üyesidir. Veteriner Hekimlikte çeşitli ulusal ve uluslararası ödüller almıştır. ‘Veterinary Dentistry and Oromaxillofacial Surgery’ dergisinin yardımcı editörlüğünü yapmaktadır, çeşitli uluslararası dergilerde eleştirmenlik yapaktadır ve birçok araştırma ve profesyonel yazı yayınlıyor. Ancak en büyük tutkusu veteriner diş hekimliği öğretmenliğidir.

Vet. Hek. Dr. Ateş Barut, DVM, PHD

Petcode Hayvan Hastanesi, Ankara, Türkiye

Lise eğitimini İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Ateş Barut, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin cerrahi anabilim dalında başladığı doktora eğitimini 2004 yılında tamamlayarak “Veteriner Hekim Doktor” ünvanının aldı. Mesleki çalışmalarına bugün Türkiye’nin en büyük özel küçük hayvan hastanelerinden biri olan Petcode Hayvan Hastanesi’nde devam etmekte olan Ateş Barut’un veteriner ortopedi, travmatoloji, nöroloji, nöroşirurji ve yumuşak doku cerrahisi alanlarında yayımlanmış onlarca makalesi ile ulusal ve uluslararası kongrelerde gerçekleşmiş birçok sunumu bulunmaktadır.

Türkiye Veteriner Cerrahi Kongresi’nde tiroid tümörleri cerrahisi konulu çalışmasıyla “En İyi Poster Sunum” 2007 yılında KHVHD ulusal kongresinde “Kauda equina kompresyon” ve 2012 yılı KHVHD ulusal kongresinde Pug ırkı köpeklerde görülen ‘Pug Dog Ensefalit hastalığı’ ile ilgili çalışmalarıyla iki defa “En İyi Bilimsel Bildiri” ödüllerini kazanmıştır. Ateş Barut, mezuniyeti sonrası birçok ulusal ve uluslararası kongreye katılmakla kalmayıp Norveç, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’nde mesleki çalışmalarda bulunmuş ve bugün dünyanın en büyük özel veteriner sağlık kurumu kabul edilen “AMC-Animal Medical Center/ Manhattan” da katıldığı eğitim programı ile “Nöroloji ve Nöroşirurji” stajı yapmıştır. Avrupa Veteriner Nöroloji Derneği aktif üyesi olan Dr. Ateş Barut 2016 yılında Amerika Ohio State Üniversitesi tarafından ve 2018 yılında Bologna Üniversitesi tarafından düzenlenen iki ‘Nöroloji Beyin Kampı’ Eğitim Programı’nı başarı ile tamamlamıştır. Dr. Ateş Barut Türkiye Veteriner Ortopedi Travmatoloji Derneği VOTDER tarafından 2017 yılı En Başarılı Genç Bilim İnsanı seçilmiştir.

Bir akademisyen olmamasına rağmen kendisini daima bilimsel çalışan bir klinisyen olarak tanımlayan Dr. Ateş Barut mezuniyet sonrası meslek içi eğitim seminerleri de düzenleyerek bilginin paylaşıldıkca büyüyeceğine ve mesleki hizmet çıtasının ancak bu şekilde yükseltilebileceğine olan inancını göstermektedir. “Kalça Displazisine Dair Tüm Doğrular ve Tüm Yanlışlar”, “Klinisyen Gözüyle Diz” ve “Klinik Nöroloji” isimli seminerleri ile bugüne kadar İstanbul, Ankara, izmir, Mersin ve Antalya’da yüzlerce veteriner hekime ulaşmıştır.  Dr. Barut’un “klinik nöroloji” semineri sadece ülkemizde gerçekleşmekle kalmamış, 2015 yılında İsveç ve Romanya’da, 2018 yılında Arnavutluk’ta Avrupalı meslektaşımızın katılımı ile düzenlenmiş ve büyük ilgi görmüştür.  Birçok ulusal kongrede uzmanlık alanında sunumlar gerçekleştiren Dr. Barut 2016 yılında AMVAC/Romanya ve 2018 yılında BASAV / Bulgaristan Kongrelerinde davetli konuşmacı olarak Veteriner Nöroloji Oturumlarında Sunumlar gerçekleştirmiştir.

Veteriner Hekim Dr. Ateş Barut, en önemli hobilerinden biri olan okumak ve yazmakla ilgili tutkusunu başka bir boyuta taşıyarak bir polisiye suç romanı yazmıştır. Neşter isimli bu roman 2018 yılında Türkiye’nin en önemli ve köklü yayınevlerinden biri olan Bilgi Yayınevi tarafından basılmış ve yayınlanmıştır.

İyi derecede ingilizce bilen Vet.Hek.Dr. Ateş Barut evli ve Alaz isimli bir oğul babasıdır.

Doç. Dr. Barış Kürüm

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı, Kırıkkale, Türkiye

Barış Kürüm 1974 yılında Ankara’da doğmuştur. Çocukluğundan beri zoolojiye ve hayvanlara aşırı ilgi duyması sebebiyle bu alanda eğitim almak isteyen Barış 1992-1997 yılları arasında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak “Veteriner Hekim” ünvanını almıştır. Lisans eğitimi esnasında cerrahi, spesifik olarak ise ortopediye olan tutkusu nedeniyle mezuniyetinden hemen sonra Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün “Veteriner Cerrahi” doktora programına başvurarak yapılan sınavda başarılı olmuş ve akademik hayata adım atmıştır. 1998 yılı Eylül ayında ise Kırıkkale Üniversitesinin açtığı sınavı kazanarak veteriner fakültesi cerrahi anabilim dalına “araştırma görevlisi” olarak atanmıştır.

2003 yılında danışmanlığını Prof. Dr. Arkun CANDAŞ’ın yaptığı “Köpeklerde Femur Kırıklarının Sağaltımında Kilitli Küntscher Çivisi Kullanım Olanaklarının Araştırılması” isimli doktora tezini vererek “Bilim Doktoru” ünvanını almıştır. Bu çalışma ülkemizde köpeklerde interlocking yönteminin uygulandığı ilk çalışma olarak literatüre geçmiştir. Ayrıca TPO, eksternal fiksatörler ile kırık sağaltımı ve anguler deformite düzeltilmesi, çapraz bağ onarımları gibi güncel yöntemlerin ülkemizde uygulanmaya başlanması ve yaygınlaşması konusunda yapılan yayın ve eğitim çalışmalarına katılmıştır. Yıllar içinde çeşitli kurumlardan başarı ödülleri almıştır.
2011 yılında Münih Ludwig Maximilian Üniversitesinde Prof. Dr. Roberto Köstlin ile çalışarak, kendi ifadesi ile “operasyon becerisi ve tekniğini yeni baştan inşa etmiştir”

Kitaplarda bölüm yazarlıkları ve onlarca bilimsel yayını olan Barış Kürüm ODTÜ ve Hacettepe Üniversiteleri’nde kurulmuş olan multidisipliner çalışma gruplarında yer alarak önemli bilimsel projelerde çalışmıştır.

2013 yılında “Doçent” ünvanını alan Dr Barış halen Kırıkkale Üniversitesinde öğretim üyesi olarak lisans ve lisans üstü programlarında küçük hayvan ortopedisi, yumuşak doku cerahisi, büyük hayvan ortopedisi ve ayak hastalıkları, spor atı cerrahisi ve veteriner acil uygulamaları ana başlıklarında dersler vermekte, enerji ve zamanının çoğunu mesleğimizin geleceği olan öğrencilerinin teorik ve uygulamalı eğitimlerine ayırmaktadır.

Veteriner Cerrahi Derneği üyesi ve Laboratuvar Hayvanları Bilimi Derneği kurucu üyesi olan Barış Kürüm, şu anda Veteriner Ortopedi Derneği’nin başkanlığını yürütmektedir.

Doç. Dr. Barış Kürüm iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki güzel kız çocuğu babasıdır.

Ekrem Çağatay Çolakoğlu, DVM, PHD

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Kardiyoloji Birimi, Türkiye

Dr. Çolakoğlu; 2008 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, doktora derecesini 2013 yılında “Köpeklerin Konjenital ve Edinsel Kalp Hastalıklarında Holter Monitörizasyon ile Belirlenen Kardiyak Aritmiler ve Elektrofizyolojik Temelleri” konulu tez savunmasıyla almıştır. Halen Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Kardiyoloji Biriminde çalışmakta olan Dr. Çolakoğlu intörn ve Lisans öğrencilerin eğitimine de katkıda bulunmaktadır.  Dr. Çolakoğlu, ulusal ve uluslararası birçok bilimsel yayın yapmış, ödüller almış ve Veteriner Kardiyoloji ile ilgili iki kitabın yazımına katkıda bulunmuştur.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Bozkurt

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Patoloji Anabilim Dalı, Türkiye

Ankara Kurtuluş Lisesi’nden 1994 yılında mezun oldu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Lisans eğitimini tamamladı. 2001-2004 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2010 yılında Veteriner Patoloji Doktoru unvanını, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde aldı. 2010 yılından itibaren Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde çalışmaktadır. 50’nin üzerinde bilimsel makalesi ve çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. Yürütücü veya araştırcı olarak 30’dan fazla projede yer almıştır. Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin en iyi ve en kapsamlı veteriner patoloji laboratuvarlarından birini kurmuştur. Halen 150’nin üzerinde hayvan hastanesi ve veteriner kliniği ile çalışmaktadır. Bunun yanında meslek içi eğitim ve bilimsel seminerler vermektedir. Kedilerin enfeksiyöz peritonitisi hastalığı, kedi-köpek neoplazik hastalıkları ve sitoloji çalışma ve ilgi alanlarıdır. İyi derecede İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Hadi Alihosseini, DVM, DVSc, PhD

Terapist Veteriner Polikliniği, İstanbul, Türkiye

Dr. Hadi Alihosseini, 1977 yılında İran/Tebriz’de doğdu. 1995 yılında Orumiyeh Azad Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nde eğitimine başlayıp, 2002 yılında mezun oldu. 2002-2007 yılları arası aynı fakültede hayvan hastanesinde; iç hastalıkları, nöroloji, dermatoloji ve oftalmoloji eğitiminde bulundu. 2005-2006 yılları arasında Kopenhag Küçük Hayvan Hastanesi’nde stajyer olarak görev yaptı.

​2008 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında doktoraya başladı ve 2014 yılında Bilim Doktoru ünvanına layık görüldü. Yurtiçi ve yurtdışı dergilerde yayınlanmış 20’nin üzerinde makale ve çeşitli kongrelerde sunulmuş 50’ün üzerinde tebliği mevcuttur.  16 yıldır Veteriner Kardiyolojiye ilgi duymakta ve profesyonel anlamda da 10 yıldır kedi ve köpeklerin kalp hastalıkları konularında çalışmalar yapmaktadır.

Türkiye Veteriner Hekimler Birliği (TVB), Türkiye Veteriner İç Hastalıkları Derneği (TuVIHD), Avrupa Veteriner Kardiyoloji Derneği (European Veterinary Cardiology Society), Türkiye Acil Veteriner Tıp ve Yoğun Bakım Derneğinin Bilimsel komisyon üyesi (Tuvecca), İran Veteriner Hekimler Konseyi (İranian Veterinary council) ve İran Küçük Hayvan Veteriner Hekimler Derneği (Iranian Small Animal Veterinary Association) gibi derneklere üyedir.

Prof. Dr. Kerem Ural

Adnan Menderes Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Türkiye

1994’te TED Ankara Kolejinden, Haziran 2000’de Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu ve aynı yıl İç Hastalıkları A.B.D’da doktora eğitimine başladı. 2006 yılına kadar Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları A.B.D.’da Araştırma Görevlisi kadrosunda çalıştı ve doktorasını tamamladı.

2008’de Yardımcı Doçent, 2011 Ocak ayında Doçentlik, 2016 yılı başında Profesörlük ünvanlarını aldı. Çeşitli dönemlerde Almanya, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Macaristan, Slovakya ve Polonya’da farklı kliniklerde Veteriner İç Hastalıkları alanında çalışmalarda bulundu. Yurt dışı farklı platformlarda çağrılı tebliğ yapmak üzere davet alan ve bulunan Prof. Dr. Kerem URAL’ın 150’nin üzerinde yayınlanmış araştırma makalesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra uluslararası ve ulusal kongrelerde, sempozyum ve toplantılarda 200’e yakın sözlü ya da poster tebliği bulunmaktadır.
2016-2019 yılları arasında Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Klinik Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevinde bulunan araştırmacı, hali hazırda İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Öğretim üyesinin basılmış 1 adet kitabı ve gerçekleştirilen 40’ın üzerinde farklı araştırma projesi mevcuttur. 

Dr. Julia Gedon

Tierklinik Hofheim, Almanya

Almanya’nın Münih kentindeki Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nden mezun oldu ve Almanya’nın Hofheim kentindeki Küçük Hayvan Hastanesi’nde tıbbi onkolog olarak çalışmaktadır.

Halen “Canine Meme Tümörleri Malignitesi” konulu doktora tezini yazmaktadır. 2019’dan beri ECVIM-CA (Onkoloji) üyesidir.

Prof. Dr. Murat Şaroğlu

Veteriner Göz Merkezi, İstanbul, Türkiye

1993 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olmuştur.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında doktorasını tamamlamış olup, doktorası devam ederken Münih Maximillian Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında 2 ay boyunca Prof. Matis ve Prof. Koestlin ile birlikte çalışmıştır. 1999 yılında Veteriner Cerrahi alanında Doktor ünvanını almıştır.

Doktorası sonrası Münih’e gitmiş ve 3 ay boyunca sadece göz hastalıkları üzerine çalışmıştır. Prof. Koestlin’in de desteğiyle oftalmoloji dağarcığımı geliştirmiş, bu süreçte ‘Türk Çoban Köpeklerinde retinanın normal fusduskobik varyasyonları ve genetik retina hastalıklarının değerlendirilmesi’ başlıklı projesi İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu tarafından desteklenmiştir. Bu çalışması ile, Ulusal Veteriner Cerrahi Derneği tarafından Bilim Teşfik Ödülü ile onurlandırımıştır. Ulusal ve Uluslararası bilimsel dergilerde oftalmoloji ile ilgili makalelerinin yanı sıra Amerikan Veteriner Oftalmoloji Derneğinin yayın organı Veteriner Ophthalmoji dergisinde de 2 makalesi yayınlanmıştır.

2005 yılında Doçent ünvanını almıştır. Birçok ulusal kongrede sözlü ve poster tebliğlerin yanı sıra, konuşmacı olarak sunumlar yapmıştır. Veteriner hekim odalarının davetlisi olarak göz hastalıkları ile ilgili çeşitli seminerler vermiş, 2005-2010 yılları arasında biri TÜBİTAK (retina ile ilgili), diğeri İ.Ü. Araştırma Fonu (kataraktın fako ile tedavisi ile ilgili) olmak üzere göz hastalıklarına ilişkin 2 proje yürütmüştür.

2012 yılında Profesör ünvanını almıştır. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ndeki görevinden istifa etmiş, veteriner oftalmoloji alanındaki çalışmalarımı Veteriner Göz Merkezi’nde sürdürmektedir.

Salih Eminağa DVM, GPCert(SAS), Diplomate ECVN, MRCVS

Dick White Referrals, Londra

Salih Eminağa, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede Cerrahi Anabilim Dalı’nda 2 yıllık uzmanlığını tamamlamıştır. 2005 yılında İngiltere’ye taşınarak Kraliyet Koleji Veteriner Cerrahları arasına katılmıştır. İngiltere’deki küçük hayvan kliniklerinde çalıştığı sırada Küçük Hayvan Cerrahisi konusunda sertifikasını almış olup Avrupa Veteriner Nöroloji Uzmanları Birliği’nin onayı ile nöroloji ve nöroşirurji alanında çalışmalarına başlamıştır ve aynı alanda Wisconsin-Madison Üniversitesi’nde de klinik uygulama eğitmeni olarak görev yapmıştır. 2015 yılında İngiltere’ye dönen Salih Eminağa, Cave Veterinary Specialists nöroloji ve nöroşirurji kliniğinde çalıştıktan sonra Dick White Referrals’a geçiş yapmıştır ve halen bu klinikte görev yapmaktadır.

Klinik ilgi alanları; Chiari Malformasyonu ve syringohydromyelia, beyin tümörlerinin tedavisi, travmaya bağlı beyin ve spinal cord hasarları, konjenital vertebra anomalileridir.

Sérgio Guilherme, LMV MRCVS

Davies Veterinary Specialists, Birleşik Krallık

Sergio, Lisbon Üniversitesi Veteriner Fakültesi(Portekiz)’nden mezun olmuştur. Veterinerlik eğitimi sürerken, altı aylık klinik stajını New York’da Animal Medical Center’da ve ABD Cornell Ünversitesi’nde tamamlamıştır. İki yıllık genel uygulama deneyiminden sonra İngiltere’de Davies Veterinary Specialists’de bir yıllık staj deneyimini gerçekleştirmiştir. Devamında Londra Üniversitesi Royal Veterinary College’da ECVDI onaylı Tanısal Görüntüleme programında üç yıllık ihtisasını tamamlamıştır.Şu anda Avrupa’da en büyük küçük hayvan sevk hastanesi olan Davies Veterinary Specialists’de Tanısal Görüntüleme bölümünde radyolog olarak mevcut tüm ana görüntüleme yöntemleri ile görev yapmaktadır.– Radyografi, Ultrason, Bilgisayarlı Tomografi ve Emar. Tanısal Görüntüleme alanında akademik hakemli yayınlarda orijinal makalelerin yazarıdır ve Avrupa ve Asya’daki derslerde ve konferanslarda düzenli olarak konuşmacı olarak da ders vermekten ve öğretim görevlisi olmaktan mutluluk duymaktadır.

Dr. Sinan Ulusan

Balıkesir Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı, Türkiye

2001 yılında Çanakkale Milli Piyango Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde veteriner hekimliği eğitimine başladı ve 2007 yılında mezun oldu. 2008’ de lisansüstü çalışmalarına başladı. 2011’de uzmanlık eğitimini 2018’ de doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak fakültenin kuruluşunda görev aldı. Avrupa’da Almanya, Polonya gibi ülkelerde çeşitli çalışmalar yapmıştır. Varşova’ da veteriner artroskopi alanında 3 ay eğitim almıştır.

2015 yılında Sanayi Bakanlığı ve Tübitak ortak programı 1512 Tekno Girişim desteği almaya hak kazanarak Türkiye’ de yerli malı ilk Köpek Kalça Protezi’ni üretmiştir. Travmavet markası ile Hacettepe Teknokent’ te yer alan şirketin Genel Müdürlüğünü yapmaktadır. Kendine ait tasarımları yerli üretim yaparak veteriner ortopediye özel ürün ve çözümler tasarlamak ve üretmektedir. Yurtiçi ve yurtdışı 60 bildirisi vardır. Beş bilim ödülü almıştır. Veteriner Ortopedi Derneği kurucu yönetim kurulu üyelerindendir. Şu an Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Dr. Olarak görev yapmaktadır.

Dr. Bogdan-Alexandru Vitalaru, Assistant Professor, DVM, MS, PhD

Bükreş Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Bükreş, Romanya

Yardımcı Doçent Doktor Vitalaru Bogdan Alexandru, 2004 yılında Bükreş Veteriner Fakültesi’nden doktora derecesini aldı. Ocak 2008’den bu yana, Üniversite Asistanı ve Ocak 2016’dan itibaren Bükreş Veteriner Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev yaptı.

Yıllar boyunca onkolojik cerrahi, diyaliz, hemodiyaliz ve acil durumlar ile ilgili konularda 100’den fazla bilimsel makale yazdı. Son kitabı tamamen küçük hayvanlarda Periton diyalizine adanmıştır ve Bulgaristan, Türkiye ve Polonya’da da İngilizce olarak yayınlanacaktır.

Ocak 2014’ten bu yana, BBraun Romanya iş birliğiyle, Veteriner Fakültesi bünyesinde, Romanya’da ilk ve Doğu Avrupa’da birkaç tane olan Veteriner Hemodiyaliz Kliniğini’ni açtı. 2013 yılında, yönetim kurulu başkanı olduğu Roman Veteriner Nefroloji Derneği Hemodialivet’i kurdu.

Son 7 yılda, Dr. Vitalaru üroloji, nefroloji ve böbrek replasman tedavileri konusunda Avrupa’da, Hills Romanya’da ve Romanya KTL’de öğretim görevlisidir. Aynı zamanda Bükreş Veteriner Fakültesi’nin 2015 yılından beri acil servislerinde anabilim dalı başkanı konumundadır.

12-14 Kasım 2015 Sinaia’da Devam Eden Tıp Eğitimi Ödülü’ne-AMVAC / RoSAVA, ve 17 Aralık 2015, Bükreş’de Romanya Rumen Koleji Yılın Konuşmacısı Ödülü’ne 17 Aralık 2015’te layık görüldü.
Küçük hayvanlarda acil durumlar üzerine 4 kitap yazdı ve Romanya’daki en prestijli yayınlardan bazılarına üyedir: Cat life, 2015, Romanian Journal of Veterinary Orthopedics and Imagistic, 2015, Romanian Journal of Veterinary Medicine & Pharmacology, 2016. 2016’da Dr. Vitalaru, yılın en iyi veterinerlik girişimi olan Özel Sağlık Ödülü’nü aldı-Sağlıkta Yenilik.

Prof. Dr. Zeynep Pekcan

Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, Türkiye

Zeynep Pekcan 1998 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu, 2000 yılında doktora eğitimine başladı. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi ABD’nda doktora tezini tamamlayarak doktor ünvanını kazandı. 2008 yılında Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hastalıklar ve Klinik Bilimleri bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2012 yılında Veteriner Hekimliği Cerrahi alanında Doçent ünvanını aldı.

Halen Kırıkkale Üniversitesinde Lisans, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde veteriner cerrahi alanında dersler vermektedir; ulusal ve uluslarası çok sayıda araştırma makaleleri, veteriner cerrahi alanında ders kitabı olarak okutulan kitaplarda yumuşak doku cerrahisi, anestezi, diş hekimliği ve nöroloji alanında bölüm yazıları bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok kongrelere katılmış ve veteriner anestezi ve analjezi alanında pek çok kongre ve kurslarda davetli konuşmacı olarak yer alarak üniversite dışında da eğitim faaliyetlerine katkı sağlamıştır.

Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumunun Genel Bilgileri

Sempozyum Tarihi
Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyum, 10-12 Ocak 2020’de gerçekleştirilecektir.

Sempozyum Merkezi
Mirage Park Resort Otel – Göynük Mahallesi
Ahu – Ünal Aysal Caddesi No:29 07994
Kemer / Antalya’da düzenlenecektir.

Sempozyum Dili
Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyum dili Türkçe’dir.

Stand ve Sergi Alanları
İlaç endüstrisi ve ilgili cihaz firmalarının katılımda bulunacağı stand ve sergi alanları, 09:00 – 18:00 saatleri arasında katılımcıların hizmetine açılacaktır.

Kurs Seçimleri
Katılımcılarımız Kurs sempozyumu dahilinde gerçekleşecek kurslara Sempozyum öncesi online olarak seçimlerini yapabilecek ve kendi programlarını oluşturabilecektir. 3 gün boyunca seçecekleri 4 kursa katılarak pratik ve teoriklerini arttırma imkanı yakalayacaklardır.

Davet Mektubu
Sempozyuma katılım için bağlı bulundukları kurumlardan izin almaları gereken katılımcılara talepleri doğrultusunda davet mektubu gönderilecektir.

Yaka Kartı
Tüm katılımcılar ve refakatçilerin Sempozyum merkezi, stand alanları ve sosyal aktivitelere katılabilmeleri için kendilerine kayıt esnasında verilmiş olan yaka kartlarını takmaları gerekmektedir.

Sempozyum Web Sayfası
Sempozyum ile ilgili tüm bilgileri güncel olarak takip edebilmeniz amacı ile web sayfası oluşturulmuştur. http://tuveccakurslari.org

Katılım Belgesi
Katılım belgeleri, kayıt yaptıran tüm katılımcılara Sempozyumun son günü kayıt masasından verilmeye başlanacaktır.

İletişim

Acil ve Yoğun Bakım Kurslar Sempozyumu Organizasyon Sekretaryası

Adres: Koşuyolu Mah. Mahmut Yesari Cad. No:64 34718 Kadıköy / İstanbul

Tel: 0 (216) 414 11 11

Fax: 0 (216) 414 65 44

Web: www.tuveccakurslari.org

E-Posta: tuvecca@opteamist.com

Exit mobile version