3. Veteriner Tıp Acil ve Yoğun Bakım Kongresi 25-28 Nisan 2019

3. Veteriner Tıp Acil ve Yoğun Bakım Kongresi 25-28 Nisan 2019

3. Veteriner Tıp Acil ve Yoğun Bakım Kongresi 25-28 Nisan 2019

3. Veteriner Tıp Acil ve Yoğun Bakım Kongresi 25-28 Nisan 2019
Hoşgeldiniz,

Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Veteriner Tıp Acil ve Yoğun Bakım TuVECCA kongresine sizleri davet etmekten gurur ve onur duymaktayız.

Kongremiz, 25-28 Nisan 2019 tarihleri arasında dünyanın turizm başkenti sayılan Antalya’nın Belek beldesinde Granada Luxury Belek Otel’de olacaktır. Gelenekselleşen ilk gününde, yine 3 çalıştay ile başlayacak ve aynı gün Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek öğrenci arkadaşlarımıza yönelik konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından verilecek çalıştay ve dersler planlamaktayız.

Önemle üzerinde durduğumuz TuVECCA Genç projemiz ile Acil ve Yoğun bakım hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak can kurtarmalarına yardımcı olmaktır. Meslektaş adaylarımızın fakültelerimizde görmüş oldukları eğitim ve öğretimin sahadaki pratikte adaptasyonunu sağlayarak ve karşılaşacakları acil olgularda daha fazla hayat kurtarabilmelerini hedeflemekteyiz. Bu nedenle kongremizde ve yıl boyunca yapacağımız seminer ve çalıştaylarda genç meslektaş ve adaylarımıza yönelik çalışmalarımızın haklı gururunu yaşamaktayız.

Geçtiğimiz yılki ana temamız Solunum Acilleriydi. 452 katılımcıya ulaşmış ve bu sayının 24’ü Avrupa, 78’i öğrencilerimizden oluşmakta idi. Bu başarımızı bu yılda arttırarak sürdürmeyi amaçlamaktayız.

3. kongremizin ana temasını TRAVMA olarak belirledik. Bu seneki kongremizin sloganı ise “Daha Çok Hayat Kurtarmak İçin Travma Konuşalım”. Günlük klinik rutinlerimize bizleri çoğu zaman zor durumda bırakabilen çoklu travma olgularında yurtdışı ve ülkemizden konunun uzmanı konuşmacılarımız vereceği eğitimler ile bizlere ışık tutacaktır.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün dediği gibi “Şüphesiz Antalya dünyanın en güzel şehridir”. Tüm bu yoğun bilimsel programın yanı sıra Antalyamızı tanıtan sosyal programlarda hazırlanmıştır.

Bu bilimsel kongrenin en iyi şekilde gerçekleşmesi için sizleri 3. TuVECCA kongresine davet ediyoruz.

O zaman “Daha Çok Hayat Kurtarmak İçin Travma Konuşalım”

TuVECCA Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Cenk SÜER DVM, MSc

Kurullar

Kongre Bilimsel Kurulu

Prof. Dr. Ali Belge
Dip. Prof. Soren Boysen
Prof. Dr. Murat Fındık
Dip. Prof. Laurent Garosi
Dip. Dr. Kris Gommeren
Dip. Dr. Sergio Guilherme
Prof. Dr. Iuliana Ionascu
Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz
Dr. Öğr. Üyesi. Özlem Şirin Şengöz
Dr. Luis H. Tello
Dr. Alexandru B. Vitalaru

Kongre Organizasyon Komitesi

KONGRE BAŞKANI 
Seralp UZUN

KONGRE SEKRETERİ 
Doğa ÖZKUL 

KONGRE DÜZENLEME KURULU 
Olgun ASLAN 
Doğa ERDİNÇ 
Mustafa Türel GÜRCAN 
Volkan KILIÇ 
Mustafa KOÇ 
Ufuk SAKARYA 
Suat TÜKEL

3. Veteriner Tıp Acil ve Yoğun Bakım Kongresi Konuşmacıları

Doç. Dr. Cenk Yardımcı

19 Mayıs Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

2000 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olan Cenk Yardımcı aynı yıl başladığı doktora eğitimini 2006 yılında küçük hayvan ortopedisi üzerine tamamladıktan sonra bilim doktor ünvanını kazanmıştır.

2006 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atanmasından sonra 2012 yılında “Veteriner Cerrahi Doçenti” ünvanını aldı. Ulusal ve uluslararası kongrelerde kazanılmış 11 adet bilim ödülü olan Cenk Yardımcı 2012 yılında Veteriner Cerrahi Derneği tarafından “En başarılı genç araştırmacı” ödülüne layık görülmüştür.

Hocamız ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış 58 makale ve 75 kongre tebliğine sahip olup aktif olarak birçok bilimsel dergide de hakemlik yapmaktadır. Akademik yaşamına halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesinde devam eden araştırmacı evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

ECVS Diplomatı, DVM, Veteriner Cerrah Ceriel Maas

Utreht Üniversitesi, Hollanda

Ceriel, Hollanda Utrecht Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden 2000 yılında mezun olmuştur. İki yıl boyunca Anatomi Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak yer aldıktan sonra 2002 yılında yine Utrecht Üniversitesi Pet Hayvanları Kliniği’nde küçük hayvan cerrahisi konusunda doktorasını yapmıştır. Amsterdam ve Oisterwijk’te yaptığı alan uzmanlık çalışmaları ile Avrupa Veteriner Cerrahi Koleji’nden sertifikasını alarak 2009 yılından beri çalıştığı ve 2012 yılında ortağı olduğu Uzman Veteriner Hekimler Hastanesi’ne geçiş yapmıştır.
Ceriel, Voorjaarsdagen’de düzenlenmiş olan Avrupa Veteriner Hekimliği Konferansı’nın bilimsel komitesinde yer almaktadır. Uluslararası birçok kongre, konferans ve seminerlerde konuşmacı olarak yer almaktadır. Nöroşirurji ve ortopedi ana çalışma konularıdır, ayrıca klinik çalışmaları dışında da haftanın bir gününde üniversitede öğretim görevlisi olarak görev almaktadır.

Prof. Dr. Iuliana Ionascu, DVM, PHD

Bükreş Üniversitesi, DİVET Veteriner Acil Hastanesi, Romanya

Bükreş Veteriner Hekimliği Fakültesinden 1997’de mezun olmuş ve 2001 yılında başladığı Cerrahi Doktorasını 2005 senesinde almıştır.

18 senenin üzerinde eğitim verdiği Veteriner Hekimliği Fakültesinde Associate Profesördür. Klinik araştırmalar, karşılaştırmalı terapiler, oküler küre farklı lezyonların mikroskobik kesitleri başta olmak üzere Veteriner Oftalmoloji alanında pek çok bilimsel yayını ve kitapları vardır.

En dikkat çeken kitapları: Veteriner Oftalmoloji Atlası (2013) ve Terapötik Veteriner Oftalmoloji Rehberi (2015), 300’den fazla kütüphanede, dünya genelinde veteriner kliniklerde ve Türkiye’de bulunmaktadır.

Davetli konuşmacı olarak ulusal ve uluslararası sayısız bilimsel kongreye iştirak etmiştir.

Avrupa Veteriner Tıp Derneği’nin yönetim kurulu üyesi ve Romanya Veteriner Oftalmoloji Derneği başkanı olarak, birçok özel workshopun ve konferansların organizatörlüğü ve öncülüğünü yapmıştır.

Veteriner oftalmoloji alanındaki 18 yıllık tecrübesi, veteriner hekimlerin teşhise yöneli sorunlarına cevap verebiliecek öneriler ortaya koyabilmesini, oftalmolojik cerrahi teknikleri ve karşılaştırmalı terapötik planlar ile en güncel bilgilere ulaşmalarını sağlamaktadır.

Dip. Dr. Kris Gommeren

Liege Üniversitesi Veteriner Fakültesi Acil ve Yoğun Bakım Departmanı

Kris Gommeren Ghent Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2009 yılında iç hastalıkları dalında diplomatlığa hak kazanmıştır. Kısa bir süre Hollanda’da çalıştıktan sonra ev hayvanlarında sistemik enflamasyonun kardiyak etkileri konusunda doktorasını tamamladığı Liege Üniversitesi’ne geçiş yapmıştır. 2008’den beri Liege Üniversitesi’nde Acil ve Yoğun Bakım Departmanı’nın yönetimini yapmaktadır. Bununla birlikte iç hastalıkları alanında öğrencilerin eğitim programlarına katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Üniversite çalışmaları dışında geçmiş yıllarda Avrupa Acil ve Yoğun Bakım Topluluğu’nun başkanlığını ve iç hastalıkları konusunda laboratuar bulgularının değerlendirme danışmanlığını yürütmüştür. Geri kalan zamanında sahip oldukları küçük hayvan kliniğinin yürütülmesinde ve iki çocuklarını yetiştirmekte eşine yardımcı olmaktadır.

Mariana Pardo BVSc, MV, DACVECC

Cornel Üniversitesi, Acil & Yoğun Bakım Departmanı, Amerika Birleşik Devletleri

Yoğun bakım konusunda alanının sayılı isimlerinden olan Dr. Mariana Pardo Şili, Santiago’da bulunan Universidad Mayor’dan mezun olduktan sonra, Georgia Üniversitesi ve Florida Üniversitesi’nde acil ve yoğun bakım uzmanlığını tamamlamış olup, Cornell Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam etmiştir.

Acil ve yoğun bakım hakkında birçok yayını olan Dr. Pardo, intoksikasyon, travma ve sepsis ile özellikle ilgilenmektedir. Ayrıca, intörn, doktora öğrencileri ve veteriner teknikerlerin eğitimlerinde rol almaktadır.

Prof. Dr. Murat Sarıerler

Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi / Türkiye

Aydın’da 1970 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Murat SARIERLER, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1992 yılında mezun olmuştur. Yine Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Cerrahi Anabilim Dalında 1992-1999 yılları arasında doktora eğitimini almış, bu arada 1994 yılında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı araştırma görevliliği sınavını kazanmıştır. Doktora eğitimi tamamlanınca Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında göreve başlamış, 2000 yılında Yardımcı Doçent Dr., 2005 yılında Doçent Dr. ve 2011 yılında da Profesör Dr. unvanlarını almış, 2003-2004 ve 2011-2014 yılları arasında da ADÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı yürütmüştür. Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda makale ve kongre tebliği yayınlamış ve aynı zamanda 4 adet doktora tezi ile 13 adet yüksek lisans tezine danışmanlık yapmıştır. BAP ve TÜBİTAK destekli birçok bilimsel projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev alan SARIERLER, 2008-2011 yılları arasında TÜBİTAK Tarım Ormancılık ve Veteriner Araştırma Destek Grubu Danışma Kurul Üyesi olarak görev yapmıştır.

Prof. Dr. Murat SARIERLER, ADÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalında, küçük hayvanlarda tanısal görüntüleme (radyoloji, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi, endoskopi, artroskopi), ortopedik cerrahi ve yumuşak doku cerrahisi konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Salih Eminağa DVM,GPCert(SAS), Diplomate ECVN, MRCVS

Dick White Referrals, Londra

Salih Eminağa, 2001 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı fakültede Cerrahi Anabilim Dalı’nda 2 yıllık uzmanlığını tamamlamıştır. 2005 yılında İngiltere’ye taşınarak Kraliyet Koleji Veteriner Cerrahları arasına katılmıştır. İngiltere’deki küçük hayvan kliniklerinde çalıştığı sırada Küçük Hayvan Cerrahisi konusunda sertifikasını almış olup Avrupa Veteriner Nöroloji Uzmanları Birliği’nin onayı ile nöroloji ve nöroşirurji alanında çalışmalarına başlamıştır ve aynı alanda Wisconsin-Madison Üniversitesi’nde de klinik uygulama eğitmeni olarak görev yapmıştır. 2015 yılında İngiltere’ye dönen Salih Eminağa, Cave Veterinary Specialists nöroloji ve nöroşirurji kliniğinde çalıştıktan sonra Dick White Referrals’a geçiş yapmıştır ve halen bu klinikte görev yapmaktadır.

Klinik ilgi alanları; Chiari Malformasyonu ve syringohydromyelia, beyin tümörlerinin tedavisi, travmaya bağlı beyin ve spinal cord hasarları, konjenital vertebra anomalileridir.

Sergi Serrano, LV DVM DACVECC

Barselona Üniversitesi, Amerikan Veteriner Tıp Koleji Diplomatı, İspanya

Sergi; İspanya, Barselona’da bulunan UAB Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 10 yıl boyunca acil ve yoğun bakım üzerine çalışmıştır. 2003 yılında Birleşik Krallık’a taşınarak, Londra’da bulunan Royal Veterinary Collage’de üç yıllık uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 2006 yılında Amerika Veteriner Acil ve Yoğun Bakım Koleji’nin diplomatı olmuştur.

Halen Amerika Birleşik Devletleri’nde, Connecticut’ta özel bir eğitim hastanesinde acil ve yoğun bakım hastaları ile ilgilenmektedir ve intörn öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaktadır.

Sergi Serrano, uluslararası birçok bilimsel yayın yapmış olmakla beraber, çok sayıda kitabın yazımında da rol almıştır. Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’da eğitimler vermiş olup başlıca ilgi alanları travma, pediatrik yoğun bakım, sepsiste hemodinamik monitorizasyon ve acil ameliyatlarıdır.

Genel Bilgiler

Kongre Tarihi
Kongre, 25-28 Nisan 2019’da gerçekleştirilecektir.

Kongre Merkezi
Granada Luxury Belek Otel’de düzenlenecektir.

Kongre Dili
Kongre dili Türkçe’dir. İngilizce sunumlarda simultane tercüme olacaktır.

Stand ve Sergi Alanları
İlaç endüstrisi ve ilgili cihaz firmalarının katılımda bulunacağı stand ve sergi alanları, 09:00 – 19:00 saatleri arasında katılımcıların hizmetine açılacaktır.

Davet Mektubu
Kongreye katılım için bağlı bulundukları kurumlardan izin almaları gereken katılımcılara talepleri doğrultusunda davet mektubu gönderilecektir.

Yaka Kartı
Tüm katılımcılar ve refakatçilerin kongre merkezi, stand alanları ve sosyal aktivitelere katılabilmeleri için kendilerine kayıt esnasında verilmiş olan yaka kartlarını takmaları gerekmektedir.

Kongre Web Sayfası
Kongre ile ilgili tüm bilgileri güncel olarak takip edebilmeniz amacı ile web sayfası oluşturulmuştur. Kongrede sunulması istenilen bildiriler özet şeklinde www.tuvecca2019.org web sayfası aracılığı ile toplanacaktır.

Katılım Belgesi
Katılım belgeleri, kayıt yaptıran tüm katılımcılara kongrenin son günü kayıt masasından verilmeye başlanacaktır.

İletişim
Kongre Sekretaryası

AdresKoşuyolu Mah. Mahmut Yesari Cad. No:64 34718 Kadıköy / İstanbul
Tel: (0 216) 414 11 11
Faks: (0 216) 414 65 44
Web: www.opteamist.com
E-Postatuvecca@opteamist.com

Exit mobile version