2.Sokak Hayvanları Refahı Kongresi

2.Sokak Hayvanları Refahı Kongresi

Değerli Katılımcılar,

Sizleri 10-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa Nilüfer Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan II. SOKAK HAYVANLARI REFAHI KONGRESİ ‘ne davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz.

2.Sokak Hayvanları Refahı Kongresi

“Çünkü önemsiyoruz” teması ile gerçekleştireceğimiz kongremizin temel amacı; kentleşmenin sokak hayvanlarına etkilerini merkeze alarak, sokak hayvanları refahı konusunda güncel gelişmeleri ve deneyimleri paylaşmak, sorumlu kurumlar arası iş birliğini arttırmak, sokaklarda yaşayan hayvanların refah seviyesini arttırmak, bu konuda yapılabilecekleri paylaşmak ve ülkemizde sokak hayvanları sorununu çözüp sokak hayvanlarının sorunlarını konuşmaya başlamak için katkıda bulunmaktır.

İlki İstanbul’da İstanbul Veteriner Hekimler Odası ve Ataşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen ve ikincisini Nilüfer Belediyesi öncülüğünde Bursa Veteriner Hekimler odasının iştirakiyle ev sahipliğini üstlendiğimiz kongremizde temel olarak; yasal mevzuat, hayvanları koruma kanununda yapılabilecek değişiklikler, zoonoz hastalıklar, sokak hayvanlarının refahı, ortak yaşam adına yapılması gerekenler, Avrupa ülkelerindeki uygulamalar, Barınak ve Geçici bakım evlerinin planlanması ve idaresi, barınaklarda yaşanan hayvan davranış problemleri ve bunlara karşı yapılabilecek uygulamalar ve barınak ve geçici bakım evlerinde çalışan görevli veteriner hekimlerin karşılaştığı sorunlar ele alınacaktır.

Bilimsel programda; ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanlarının katkıları ile gerçekleşecek konferanslar, paneller ve serbest bildirilerin yanı sıra sokak hayvanları konusunda sorumluluk hisseden herkesin yararlanabileceği konuşmalar da yer alacaktır.

Kongremiz mesleki ve bilimsel açıdan son gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması için bu alana gönül veren dostlarımızı bir araya getiren önemli bir platformdur.

Sizleri Bursa’mızın gözbebeği Nilüfer’in kıpır kıpır hissettiren ilkbaharında, sonuçlarının ülkemize önemli katkılar sağlayacağını umut ettiğimiz, II. Sokak Hayvanları Refahı Kongresi’nde (Uluslararası Katılımlı) ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla,

Fikriye EKER
Veteriner Hekim
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü
Kongre Başkanı

Exit mobile version