1. Uluslararası Kedi Hekimliği Kongresi 5-7 Aralık

1. Uluslararası Kedi Hekimliği Kongresi 5-7 Aralık

Uluslararası Kedi Hekimliği Kongresi 5-7 Aralık

Davet

Değerli Meslektaşlarımız;

Bu yıl KHEDİ – Kedi Hekimliği Derneği olarak ilkini gerçekleştireceğimiz Kedi Hekimliği Kongresi’nin tüm katılımcılar için yenilikçi ve öncü nitelikte olmasını diliyoruz.

Günümüzde kedi hekimliğinin dünya çapında artan değeri ve önemi karşısında tür spesifik kongre düzenlemenin zaruri olduğunu düşünmekteyiz. Kongremiz süresince düzenleyeceğimiz workshop ve sunumlar, yalnızca kediye özgün hastalıklar ve uygulama yöntemlerinin ele alındığı oturumlar halinde sürdürülecektir.

Davetli konuşmacılarımız özellikle kedi hastalıkları konusunda ve alanlarında öncü isimlerdir. Kongremizde belki de veteriner tarihinde ilk defa, dünyaca ünlü iki konuşmacımız Jolle Kirpensteijn ve Craig Andrew Clifford multidisipliner bir yaklaşımla ortak bir sunum gerçekleştireceklerdir.

Kongremizin workshop bölümünde, kedi hekimliğine ek olarak, günümüzde artan bir ilgiyle karşılanan, egzotik hayvan konusunda da dünyaca ünlü bir sunucumuz sizlerle buluşacaktır. Tabi ki kongre dendiğinde bilimsellik ön planda olacaktır ancak bunun yanı sıra düzenleyeceğimiz çeşitli etkinlikler, katılımcılarımızın hoş vakit geçirmesini de sağlayacaktır. Bu kapsamda gala gecemizde KHEDİ’ce sürprizler sizleri beklemektedir. Bu sürprizler kendi aramızdan birilerinin sizlere sunacağı keyifli anlar barındırıyor olabilir.

Büyük bir heyecanla hazırlandığımız, ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek olan tür spesifik kongremizde siz sevgili meslektaşlarımızı aramızda görmekten ve bu deneyimi sizlerle paylaşmaktan KHEDİ ekibi olarak onur duyarız.

Kedi Hekimliği Derneği Adına

Mustafa AKTAŞ
KHEDİ Yönetim Kurulu Başkanı

Konuşmacılar

Dr Jerzy Paweł Gawor

1966 yılında doğdu. 1992 yılında veteriner fakültesinden mezun oldu ve 1996 yılında doktorasını tamamladı. 2009 yılının Ocak ayında Academy of Veterinary Dentistry uzmanı olmaya hak kazandı. 2015 yılında ise American Veterinary Dental College ve European Veterinary Dental College gerekliliklerini sağlayarak diplomat unvanını aldı. Gawor’un ana çalışma alanları diş hekimliği, baş boyun cerrahisi ve onkolojidir. Veteriner diş hekimliği alanında yayınlanmış olan 120’den fazla çalışması bulunmakrtadır. Kongremizde bizlere kedilerde oral inflamatuar hastalıklar, kedilerin nazo-oral patolojileri, high rise sendrom ve kedilerde diş çekiminden bahsedecektir.

Dr. Annett-Carolin Häbich

Dr. Annett-Carolin Häbich Almanya’da bulunan Hannover Veteriner Üniversitesi’nde eğitim gördükten sonra Loriket papağanlarının beslenmesi üzerine olan tezini 2002 yılında tamamladı. 2005-2006 yıllarında Kanarya Adaları’nda bulundan Loro Parque Vakfı’nda veteriner hekim olarak çalıştı. Aynı zamanda parkta bulunan papağanların medikal bakımlarında görev aldı. Hanover’a döndükten sonra hayvan beslenmesi ve diyetetiği alanında uzmanlaştı. Kuşlara olan sevgisi nedeniyle Viyana Veteriner Üniversitesi’nden gelen bir teklifi kabul eden Häbich, burada 5 yıl süreyle çalıştı. 2017 yılından itibaren de Viyana’da kendine ait, kuşlara özel bir klinikte çalışmaktadır. Kongremizde kuşların ekstremite kırıklarına yaklaşım ile ilgili bir workshop düzenleyecektir.

Prof. Dr. Nilüfer AYTUĞ

1980 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olarak Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında mesleki yaşamına adım attı. Doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç hastalıkları Anabilim Dalında tamamlayan Aytuğ, 1998-2011 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında Profesör görev yaptı. Alanında yayınlanan bilimsel çalışmalarının yanı sıra küçük hayvanların iç hastalıkları konusunda kitaplarda bölüm yazarlığı ve çeviriler yaptı, aynı konuda öğrencilere ve veteriner hekimlere yönelik iki kitap yazdı. Ulusal ve Uluslararası düzeyde Küçük Hayvan Hekimliğine yönelik kongrelerin organizasyonlarına başkan ve üye olarak katkıda bulundu, çok sayıda konferans verdi. Küçük Hayvan Hekimliği alanında sürekli eğitim çalışmaları düzenlemek, bu çalışmalara katkıda bulunmak başlıca ilgi alanı. Kongremizde bizlere kedilerde hiperparatiroidizm ve kronik böbrek yetmezliğinden bahsedecektir.

Jolle KIRPENSTEIJN

Jolle Kirpensteijn 1988 yılında Hollanda’da bulunan Utrecht Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun oldu ve 1989 yılında Amerika’da bulunan Gerogia Universitesi’nde küçük hayvan iç hastalıkları ve cerrahisi alanlarındaki stajını tamamladı. Kansas Eyalet Üniversitesi’nde küçük hayvan cerrahisi alanında ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra yine Amerika’da bulunan Colorado Eyalet Üniversitesi Onkoloji biriminden uzmanlığını aldı. 1993’te Utrecht Üniversitesi’nden gelen bir teklif üzerine onkolojik ve yumuşak doku cerrahisi alanında çalışmalarına devam etmek üzere Avrupa’ya döndü. 2005 yılının Şubat ayında Kopenhag Üniversitesi’nde, 2008 yılının Ağustos ayında ise Utrecht Üniversite’sinde yumuşak doku cerrahisi alanında profesör olarak çalışmalarına devam etti. Amerikan ve Avrupa Veteriner Cerrahisi alanında diplomat olan Kirpensteijn, 100’ün üzerinde çalışma yayınlamış olup, dünya genelinde 250’den fazla seminerde konuşmacı olarak görev almıştır. 2007 yılında prestijli bir ödül olan BSAVA Simon, 2009 yılında Hills Voorjaarsdagen Excellence in Healthcare ve 2017 yılımda WSAVA President’s ödüllerini ve Hollanda Küçük Hayvan Hekimliği onursal üyeliğini almaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda 2017 yılında Amerikan Veteriner Cerrahi Koleji Minimal Invaziv Cerrahi (Laparoskopi ve Torakoskopi) kurucularından olmuştur. Kirpensteijn’ın ana klinik ve cerrahi çalışma alanları onkoloji, endoskopik ve rekonstrüktif cerrahidir.

Craig CLIFFORD

Dr. Craig Clifford, Mississippi State University College of Veterinary Medicine’dan 1990 yılında mezun olduktan sonra 1993 yılında University of Delaware, Animal Science/Virology bölümünden MS ünvanını almaya hak kazandı. 1999 yılında Mississippi State University’de doktora çalışmalarını tamamladı. University of Pennsylvania Medikal Onkoloji biriminde uzmanlık çalışmalarını tamamladıktan sonra 2003 yılında American College of Veterinary Internal Medicine (Onkoloji) alanında diplomat oldu. Malvern’de bulunan Hope Veterinary Specialists kliniğinde medikal onkolog ve klinik çalışmalar direktörü olan Clifford aktif olarak klinik çalışmalar yürütmektedir. 70’ten fazla makale, kitap bölümü yazmış olan Clifford Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde düzenlenen seminerlerde önce gelen konuşmacılardandır. VCS yönetim kurulu, ACVIM sınav komitesi, Uzmanlık Eğitim Komitesi, Onkoloji-Patoloji Çalışma Grubu ve Australian Scientist’s Oncology Speciality Exam’de değerlendirici olarak görev almakta olan Clifford kongremizde kedilerde lenfoma ve intratorasik kanserlerin yanısıra, dünyaca ünlü bir yumuşak doku cerrahı olan Jolle Kirpensteijn ile ortak bir sunumda da kedilerin enjeksiyon yeri sarkomu ve abdominal kanserlerden bahsedecektir.

Johan van TILBURG

1975 yıllında Ghent Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Belçika’nın Antwerp şehrinde bulunan Dierenkliniek Randstad kliniğini kurdu. 1994-1998 yılları arasında SAVAB-Flamanya’nın başkanı olarak görev aldı. 1999-2011 yılları arasında ise FECAVA ve WSAVA’nın Belçika uluslararası direktörü oldu. 2001 yılında FECAVA’nın yönetim kuruluna katıldı, 2005 yılında ise başkan yardımcısı oldu. 2007-2009 ve 2009-2011 yılları arasında FECAVA başkanı olarak görev aldı. 1995 yılında Brüksel’de düzenlenen ikinci FECAVA kongresine başkanlık yaptı. Callisto adlı bir zoonotik hastalık dergisinde yazmakta olan van Tilburg, 3 diplomat, 16 veteriner hekim ve 2 uzmanın çalıştığı kliniğinde ortopedi ve nöroşirurji alanında çalışmalrını sürdürmekte.

Debora CALIS

2003 yılında veteriner fakültesinden derece ile mezun oldu. 2 yıl boyunca çeşitli kliniklerde stajyer olarak çalışmanın ardından Belçika’nın Antwerp şehrinde bulunan Dierenkliniek Randstad kliniğinde tam zamanlı olarak dermatoloji alanında çalışmaya başladı. Flaman dermatoloji çalışma grubunun aktif bir üyesi olan Calis, 2009 ila 2011 yılları arasında Avrupa İleri Veterinerlik Araştırmalı Okulu’nun (ESAVS) 3 yıllık uluslararası dermatolji kursunu başarıyla tamamladı. 2005 ve 2015 yılları arasındaki tüm ESVD kongrelerine katılmış olan Calis, kongremizde bizlere kedilerin dermatolojik hastalıklarından bahsedecektir.

Dr. Hasan SONTAŞ

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 2001 yılında aynı üniversitenin Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı’nda doktorasına başladı ve 2005 yılında doktorasını tamamladı. 2008-2011 yılları arasında İtalya’da bulunan Padova Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Doğum, Jinekoloji ve Androloji Anabilim dalı’nda Avrupa Hayvan Reprodüksiyonu Koleji Uzmanlığı (ECAR) çalışmalarını yürüttü. 2012-2014 yılları arasında Viyana Veteriner Üniversitesi Doğum, Jinekoloji ve Androloji Anabilim Dalı’nda kıdemli araştırmacı olarak çalıştı. 2013 yılında Türkiye’de elde ettiği Veteriner hekim ve doktora derecelerinin Avrupa denkliklerini almaya hak kazandı. Aynı yıl içinde hem Türkiye’de hem de İtalya’da doçent oldu. 2014 yılında sınavları başarıyla tamamlayarak European Veterinary Specialist in Animal Reproduction (Dipl. of ECAR) üyesi oldu. International Symposium on Canine and Feline Reproduction (ISCFR) ve European Veterinary Society for Small Animal Reproduction (EVSSAR)’ın bilimsel komitesinde bulunan ve 2016’dan bu yana European Board of Veterinary Specialization (EBVS), İletişim Grubu’nda bulunan Sontaş, Avusturya’da bulunan Tierambulanz Vorchdorf Sontas & Sontas OG kliniğinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Prof. Myriam HESTA

1996 yılında Belçika’da bulunan Ghent Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında aynı fakültenin Hayvan Beslenme Laboratuarında çalışmaya başladı. 2001 yılında sınavları başarıyla tamamlayarak ECVCN (European College of Veterinary and  Comperative Nutrition) diplomatı olmaya hak kazandı. 2003 yılında kedi ve köpeklerde  prebiyotik desteğinin etkilerini konu alan doktorasını tamamladı. Şu anda Ghent Üniversitesi’nde evcil hayvan beslenmesi alanında eğitim vermektedir. Ana çalışma alanı evcil hayvanlar ve atlarda obezitenin gastrointestinal sistem sağlığı üzerine etkisi olan Hesta, 2011yılından itibaren at sahipleri ve hekimlerine ve kedi köpeklere beslenme danışmanlığı vermektedir. Birçok ECVCN stajyeri ve doktora öğrencilerinin ana süpervizörü olan Hesta kongremizde bizlere sağlıklı geriatrik kedilerde beslenme, sarkopeni, böbrek hastalığı ve diabeti bulunan kedilerde beslenme konularından bahsedecektir.

Ingrid LJUNGVALL, DVM, Ass. Prof.

İsveç Tarım Bilimleri Üniversitesi, Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları biriminde doçent olarak görev almaktadır. Küçük hayvan kardiyolojisinde uzmanlaşmış olan Ljungvall’in ana çalışma alanı, köpeklerde sıklıkla karşılaşılan miksamatöz mitral kapak hastalıklarıdır. İsveç Kraliyet ailesinden ailesinden en seçkin doktora ödülü almış olan ve kırktan fazla bilimsel yayın ve kongre sunumu bulunan Ljungvall kongremizde bizlere kedilerde hipertrofik kardiyomyopati, aortik tromboembolizm ve kronik kalp hastalığı bulunan kedilerin evde monitörizasyonundan bahsedecektir.

Elsa BELTRAN

2002 yılının haziran ayında İspanya’da bulunan University Cardenal Herrera CEU’dan mezun oldu. Aralık 2006’da Animal Health Trust’ta nöroloji stajına başladı. Stajını tamamladıktan sonra aynı kurumda European College of Veterinary Neurology onaylı 3 yıl süren Nöroloji ve Nöroşirurji ihtisasına başladı. 2011 yılında sınavlarını başarıyla geçerek ECVN diplomatı olma hakkı kazandı. Aynı yıl içinde Animal Health Trust Nöroloji ve Nöroşirurji biriminde kıdemli klinisyen oldu. 2012 Aralık ayından itibaren ECVN Eğitim Komitesi’nde görev alan Beltran, 2013 Mart ayında Royal College of Veterinary Surgeons tarafından Veteriner nöroloji uzmanı olarak kabul edildi. Günümüzde hem London University Royal Veterinary College ve Cummings School of Veterinary Medicine at Tufts University’de öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Beltran kongremizde kedilerde nörolojik muayene, vestibuler sendrom ve epilepsiden bahsedecektir.

Bilimsel Program

1. Uluslararası Kedi Hekimliği Kongresi Bilimsel Programı
Katılım için internet sitesi: https://www.khedi2018.org
Exit mobile version