1. Uluslararası At Hekimliği ve Uygulamalı Eğitim Kongresi

21-24 Mart 2019

1. Uluslararası At Hekimliği ve Uygulamalı Eğitim Kongresi

1. Uluslararası At Hekimliği ve Uygulamalı Eğitim Kongresi

1. Uluslararası At Hekimliği ve Uygulamalı Eğitim Kongresi 21-24 Mart 2019

Sayın Meslektaşlarımız,

Hepinizi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde Türkiye Jokey Klübü’nün de katkılarıyla ilkini düzenlediğimiz At Hekimliği ve Sürekli Eğitim Kongresi’ne davet etmekten mutluluk duyuyoruz.

Sizi yeşil ve mavinin buluşarak heyecan verici bir manzaraya dönüştüğü, ayrıca bölgenin eşsiz lezzetlerini de tadarak hem görsel hem de damak tadı anlamında farklı bir deneyim yaşayabileceğiniz Karadeniz Bölgesi’ne davet ediyoruz.

Ülkemizde At Hekimliği konusunda çalışan çok sayıda donanımlı veteriner hekimimiz olmasına rağmen, Türkiye’de at hekimliği alanı hala gelişme aşamasındadır. Bu nedenle, Türkiye ve Avrupa’da at hekimliği üzerine çalışan tüm meslektaşlarımızı değerli deneyimlerini birbirlerine aktarabilmeleri için keyifli bir bilimsel ortamda buluşturmayı amaçladık. Bununla birlikte, amaçlarımızdan biri de düzenlediğimiz her kongrede özel eğitimlerle meslektaşlarımızın klinik becerilerini geliştirmek için çaba sarf etmek oldu.

Ekibimiz, en güncel konular ve yüksek kalitedeki konuşmacılarla unutulmaz bir bilimsel paylaşım ve öğrenme deneyimi planlamaya çalıştı. Klinik pratikte meslektaşlarımıza çok yararlı olabileceğine inandığımız konuları sizin için dikkatle seçmeye gayret ettik.

Sizleri Mart ayında Samsun’da görmeyi dört gözle bekliyoruz.

Saygılarımızla

Düzenleme Kurulu Adına

Doç. Dr. Handan Hilal (ARSLAN) YAVUZ

Özet ve Kongre Konuları

Bildiri özeti göndermek için son tarih: 01.02.2019

Kongre dili Türkçe ve İngilizce’dir. Kongre süresince simultane tercüme yapılacaktır.

**Kitapçığa, isteyen katılımcıların bildiri tam metinleri diğer katılımcıların bildiri özetleri basılacaktır.***

Bildiri Özeti Yazım Kuralları

Özet, orijinal çalışma sonuçlarını içermeli ve mümkün olduğunca bilgilendirme amaçlı olmalıdır. Özet, Microsoft Word dokümanı olarak A4 formatında (210 x 297 mm), sayfanın tüm kenarlarında 30 mm boşluk bırakılarak, Times New Roman yazı tipinde, 12 punto büyüklüğünde, çift satır aralıklı, tek sütun ve tek paragraf halinde, iki yana yaslanmış olarak ve 300 kelimeyi geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.

Yazar/yazarlar, ad ve soyadları koyu olarak belirtilmelidir; soyadları büyük harflerle yazılmalı ve sunumu yapacak olan yazarın adının altı çizilmelidir. Yazarın/yazarların bağlı bulunduğu kurumun adı ve adresi 10 punto ile ortalanarak yazılmalıdır.

Özet, Türkçe ve İngilizce hazırlanmalı ve her bir dil için iki ayrı sayfa kullanılmalıdır. Konu başlığı, kısa ve açık olmalı ve küçük harflerle koyu yazılmalıdır. Anahtar sözcükler, alfabetik sıralanmış olarak yazılmalı ve 5 sözcükten fazla olmamalıdır.

Bildiri özetleri word belgesi olarak equinemedicinecongress@omu.edu.tr adresine e-posta ile gönderilmeli ve bildirinin çalışma konusu (İç hastalıkları, Mikrobiyoloji, Viroloji, Cerrahi gibi) ile sözlü sunum veya poster sunumu tercihi belirtilmelidir.

Poster Hazırlama Kuralları

Posterler 70 x 90 cm (en x boy) boyutunda, Arial yazı tipi kullanılarak hazırlanmalıdır.
Yazı boyutu 1 metre uzaklıktan okunabilecek büyüklükte olmalıdır.
Tüm yazarların isim/soyisim ve adresleri yazılarak posteri sunacak katılımcının ismi koyu renkli ve altı çizilerek vurgulanmalıdır.

Kongre Konuları

Kongrede At Hekimliği ile ilgili aşağıda bildirilen konularda orjinal çalışma verileri, vaka bulguları, katılımcının yer aldığı bölgede yapılmış at sağlığı konusundaki çalışmalardan elde edilmiş bilgilerin derlenmesi ile sağlanmış bilgilerin sunulması amaçlanmaktadır.

Atların Sindirim Sistemi Hastalıkları
Atların Solunum Sistemi Hastalıkları
Atların Dolaşım Sistemi Hastalıkları
Atların Sinir Sistemi Hastalıkları
Atların Endokrin Sistem Hastalıkları
Atlarda Deri Hastalıkları
Atların Üreme Sistemi Hastalıkları
Atlarda Genetik
Atların Üriner Sistem Hastalıkları
Atların Bağışıklık Sistemi Hastalıkları
Atların Egzersiz Fizyolojisi, Fonksiyonel Anatomi ve Uyum
Atın Evrimi, Sınıflandırılması ve Davranışı
Atlarda Onkoloji
Atlarda Acil ve Kritik Bakım Hekimliği
Atlarda İlaç Kullanımı ve Doping
Atçılık Eğitimi
At Refahı
Atçılık Tarihi

Davetli Konuşmacılar

Prof. Dr. Marco PEPE, Perugia Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, İTALYA

Doç.Dr. Nikica PRVANOVIĆ BABIĆ, Zagreb Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Üreme, Fertilite ve Suni Tohumlama Bölümü, Zagreb, HIRVATİSTAN

Yrd.Doç.Dr. Enrica ZUCCA, Milano Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Anabilim Dalı, İTALYA

Dr. Tibor Akos HEVESI, Veteriner Cerrah, Kaposvar Üniversitesi, MACARİSTAN

Dr. Giovanni STANCARI, Milano Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Anabilim Dalı, İTALYA

Eğitim Çalıştayı

Çalıştaylara katılım 20 kişi ile sınırlı olup kongre kayıdını yaptırmış katılımcılar yararlanabilecektir. Her bir çalıştay için ücret 150 TL olarak belirlenmiştir. Katılımcılar çalıştay için kayıt yaptırma sırasına göre belirlenecektir.

Kongre kapsamında yapılacak ilk çalıştayın konusu “Atlarda ekokardiyografi ve abdominal ultrasonografi”dir.

Çalıştay 21.03.2019 tarihinde Yrd.Doç.Dr. Enrica ZUCCA tarafından gerçekleştirilecektir.

Kongre kapsamında yapılacak ikinci çalıştayın konusu “Spor Atlarında Performans Kaybının Değerlendirilmesi” olarak belirlenmiştir.

Çalıştay 23.03.2019 tarihinde Dr. Giovanni STANCARI tarafından gerçekleştirilecek ve yarım gün sürecektir.

Kongre kapsamında yapılacak üçüncü çalıştayın konusu “İnfertilitenin Tanı ve Tedavisinde Endoskopik Uteroskopi Uygulaması” olarak belirlenmiştir.

Çalıştay 23.03.2019 tarihinde Doç Dr. Nikica PRVANOVIC BABIC tarafından gerçekleştirilecek ve yarım gün sürecektir.

Exit mobile version